image desciption
Home / Open Observatiediagnostiek

Open Observatiediagnostiek

in ontwikkeling

Onze jarenlange ervaring met observatiediagnostiek in JeugdzorgPlus gaan we nu ook inzetten binnen onze open behandeling. Met open observatiediagnostiek maken we duidelijk wat er aan de hand is met een jongere. We geven inzicht in de problemen en mogelijkheden. En de aanvrager krijgt een helder advies welke hulp gaat helpen.

Voor jongeren met complexe problemen

Open observatiediagnostiek is bedoeld voor jongeren (12-18 jaar) met complexe gedragsproblemen, die schadelijk kunnen zijn voor de jongere zelf of voor de omgeving.

Diagnose met advies

Tijdens de observatiediagnostiek achterhalen we de oorzaak van de problemen. De observatieperiode duurt gemiddeld 6 weken, waarbij de jongere in een open groep op ons terrein verblijft (zie ook 3-milieu behandeling). Na afloop ontvangt de aanvrager een advies over mogelijke behandelopties en het perspectief van de jongere.

De diagnostiek wordt in de 7e week tijdens een adviesgesprek afgesloten met:

  • een diagnostisch beeld van de jongere;
  • een DSM-5 classificatie;
  • een advies voor verdere behandeling, behandeldoelen en risico’s.

Behandeling daarna

Met de verwijzer maken we vervolgafspraken. Behandeling is mogelijk binnen OG Heldringstichting, ambulant of met verblijf. De behandeling kan ook door een andere zorgorganisatie worden geboden.

Hoe verwijzen?

Dit aanbod is toegankelijk met een beschikking van de gemeente. Aan te vragen voor zowel thuiswonende jongeren als jongeren in een instelling.

 

image description

Bekijk ook ons volledige zorgaanbod.

image description

Wil je meer weten, of meedenken?

Neem contact op met onze accountmanager:

Lucelle van Hövell | 06 – 33 08 60 21

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!