image desciption
Home / Jongeren

Een leven dat bij jou past

Ben je jong en heb je grote problemen? Thuis, op school, met jezelf of met je omgeving? OG Heldringstichting zorgt dat het weer beter met je gaat.

Hoe erg je problemen ook zijn, wij kunnen je verder helpen. En ook je ouders. Wij geven niemand de schuld, want we kijken vooruit. Naar jouw toekomst en jouw mogelijkheden, maar ook die van je ouders. Ons doel is dat jij een leven kunt leiden dat bij jou past en waar jij je gelukkig bij voelt. Met de juiste hulp en steun kun je straks weer meedoen, op je eigen manier.

Waar zit je mee?

Wij kunnen jou helpen wanneer je problemen hebt die leiden tot gevaarlijke situaties, voor jezelf of voor je omgeving. Je kunt hierbij denken aan: agressie, overgevoeligheid, hevige stemmingswisselingen, depressie, trauma, zelf-beschadiging of wegloopgedrag.

Het kan ook zijn dat je te maken hebt (gehad) met een onveilige leefsituatie door bijvoorbeeld huiselijk geweld of uitbuiting. Misschien ben je al vaker in contact met politie en justitie gekomen en heeft andere jeugdhulp nog niet goed geholpen.

 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij helpen jou om je problemen de baas te worden. Je leert bij ons omgaan met je mogelijkheden en beperkingen. Ook kijken we naar de mogelijkheden van de mensen om jou heen. Samen bekijken we welke hulp het beste bij je past. We begeleiden je op alle gebieden: je gedrag, school en werk, je vrije tijd, sociale contacten, wonen en gezondheid.

Soms is hulp thuis voldoende en soms is het beter om tijdelijk bij ons te wonen, in alle rust en veiligheid. 

Geef aan dat je hulp wilt!

Hoe moeilijk het soms ook lijkt, praat over je problemen. Het helpt en het zorgt ervoor dat anderen je kunnen helpen. Praat met een docent, een familielid, je huisarts of iemand anders die dicht bij je staat. Deel je problemen en vraag om hulp. Zij kunnen je helpen om de juiste zorg te vinden.

Meer informatie...

 • Over hulp thuis

  Over hulp thuis

  Wanneer het niet nodig is om bij ons te komen wonen, maar je hebt wel onze speciale hulp nodig, dan kan een van onze medewerkers jou en je gezin thuis komen helpen. Het kan zijn dat we eerst bij jullie op bezoek komen om te kijken wat er precies aan de hand is en welke hulp het beste bij jullie past.

  Wanneer we dit weten, helpen wij jullie om de problemen en de oorzaken daarvan te begrijpen, en hier met duidelijke aanwijzingen grip op te krijgen.

 • Over hulp en faciliteiten op ons terrein

  Over hulp en faciliteiten op ons terrein

  OG Heldringstichting beschikt over een campus met verschillende behandelgroepen en faciliteiten. Ons terrein ligt in de natuurrijke omgeving van Zetten (Gelderland).

  Wil je ons terrein en de faciliteiten verder ontdekken, weten met wie je allemaal krijgt te maken, kennis nemen van onze huisregels, of meer weten over onze dagstructuur?

  Ontdek meer

 • Heb ik inspraak bij OG Heldringstichting?

  Heb ik inspraak bij OG Heldringstichting?

  Ja, alle jongeren mogen meedenken en meepraten over ons beleid. Als je dat leuk vindt, kun je je aanmelden voor de Jongerenraad. De directie informeert de Jongerenraad over belangrijke ontwikkelingen en vraagt advies over onderwerpen die jou raken. Het gaat bijvoorbeeld over de samenwerking met school, aanpassingen op het terrein of bedtijden.

 • Een klacht? of praten met vertrouwenspersonen

  Een klacht? of praten met vertrouwenspersonen

  Als je het ergens niet mee eens bent, dan bespreek je dit met je mentor of therapeut. Samen zoek je naar een oplossing voor het probleem. Onze ervaring is dat je er dan vaak samen wel uitkomt. Lukt dat niet, dan kun je een klacht indienen.

  klachtenprocedure

  Je kunt ook praten met een vertrouwenspersoon (van het AKJ). Dat is een onafhankelijk iemand, die jouw klacht of hulpvraag in behandeling neemt. Verblijf je op OG heldringstichting? Iedere week bezoekt de vertrouwenspersoon alle behandelgroepen en kun je hem of haar aanspreken.

  Krijg je hulp thuis? dan kun je hieronder klikken, meer lezen en een vertrouwenspersoon benaderen.

  Meer lezen over vertrouwenspersonen

image description
Wouter (17) Jongere
“Je kunt niet altijd alle problemen zelf oplossen”
Lees mijn verhaal
image description
image description

Wat vinden andere jongeren van ons

Jongeren die bij ons behandeld zijn, laten een verbetering zien van hun competenties. Dit betekent voor veel jongeren een positieve omslag in hun leven, waardoor zij een nieuwe start kunnen maken.

 • 0

  Rapportcijfer voor observatiediagnostiek

 • 0%

  Is tevreden over de mogelijkheid om mee te denken over behandeldoelen

 • 0

  Rapportcijfer voor behandeling

 • 0%

  Is tevreden met de vooruitgang door de behandeling